Vianočné pozdravy

22.12.2015 22:26

Mať veľa priateľov je jeden z najväčších darov, ktoré človek môže mať. O tom, že my tento dar máme, sme sa presvedčili posledný decembrový týždeň. Neprešiel totiž deň, aby na nás nečakal nejaký pozdrav od našich projektových partnerov.

Najskôr nás potešil nezvyčajný pozdrav z cikrusu MIX z  Pardubíc. Okrem krásneho priania obsahoval aj zašifrovanú správu. Keďže v lúštení takýchto správ už nie sme žiadnymi nováčikmi, jej obsah nám nezostal dlho utajený. Stačilo na ňu priložiť náš triedny iPad a správa bola na svete: "Tajný obrázek vyluštíte tak, že bílý papír potřete vodovou barvou." Nelenili sme a urobili čo bolo treba. O malú chvíľu sa na čistobielom papieri začala pomaličky objavovať vianočná gulička zavesená na jedľovej vetvičke.

Na druhý deň sa opakovalo to isté. Po príchode do triedy na nás opäť čakala biela obálka s prianím vo vnútri. Tentokrát bola z cikrusu Hurá z českého mesta Dvůr Králové nad Labem. Namiesto zašifrovanej správy ukrývala nádherný hlinený gombík pre šťastie. Rozhodli sme sa, že ho zavesíme na vrchol nášho adventného stromčeka, priamo do prostriedku vianočnej hviezdy. Verím, že nám prinesie nielen šťastie, ale i radosť a spokojnosť, a to nielen počas vianočných sviatkov...

Neprešli ani dva dni a na stole nás čakala ďalšia obálka, tentokrát zo spriatelenej slovenskej základnej školy v Topoľčanoch. Deti a pani učiteľky z cikrusu Gašparko nám poslali vlastnoručne vyrobené prianie s vianočným stromčekom uprostred. Ďakujeme veľmi pekne všetkým našim kamarátom za milé pozdravy a prajeme aj im všetko dobré do nového roku.

—————

Späť