Oslavujeme rozmanitosť

08.05.2016 20:35

Nedávno sme zachytili v rámci projektu eTwinning túto výzvu: „Oslavujte rozmanitosť v celej Európe v Deň programu eTwinning 9. mája!“ Keďže sme sa tento školský rok už nejedenkrát rozprávali o ľuďoch rozličných národov a kultúr, rozhodli sme sa k tejto radostnej oslave pripojiť.

Najskôr sme sa porozprávali o tom, že hoci si to mnohí neuvedomujú, s rozmanitosťou sa stretávame na každom kroku. Veď kto by sa chcel obliekať stále do tých istých šiat či jesť po celý život len jedno a to isté jedlo? Rovnako by nás nebavilo hrať sa len s jedným typom stavebnice či pestovať jediný druh kvetov. Veď si len skúste predstaviť svet, kde by všetci bývali v rovnakých domoch, počúvali rovnakú hudbu, jazdili v rovnakých autách, mali rovnaké účesy, povolanie, záľuby... Nuda! Takýto svet by sa určite nikomu z nás nepáčil.

Veď práve rozmanitosť nám dáva šancu vyniknúť a prostredníctvom svojej odlišnosti ponúknuť ostatným niečo nového. Ako sa podarilo žiakom 1.stupňa našej školy vyjadriť túto myšlienku, si môžete pozrieť v krátkom videu:

—————

Späť