Akrobati a akrobatky

31.03.2016 17:00

Nácvik a zvládnutie akéhokoľvek akrobatického kúsku si vyžaduje dlhé dni, týždne a niekedy aj mesiace tréningu. My sme však naučili našich akrobatov liezť po lane či točiť sa na hrazde za jedinú hodinku. Ak neveríte, presvedčte sa sami.

Akrobat na hrazde

Pomôcky: dve slamky s "kolienkami", vatová tyčinka, nožnice, papier, lepiaca páska, pastelky 

Postup: hrazdu, na ktorej bude cvičiť akrobat, vytvoríme tak, že dve slamky spojíme pomocou vatovej tyčinky (stačí vsunúť jeden koniec vatovej tyčinky do kratšej časti jednej slamky a druhý koniec vatovej tyčinky do kratšej časti druhej slamky). Na papier nakreslíme postavičku akrobata asi 10 cm vysokého s rukami nad hlavou. Po vyfarbení a vystrihnutí mu ruky za pomoci lepiacej pásky prilepíme na hornú časť hrazdy. Pri súčasnom otáčaní oboch slamiek dnu alebo von robí akrobat otočky. Takto s ním môžete veľmi ľahko nacvičiť aj jednoduchú zostavu.

Akrobat - povrazolezec

Pomôcky: papier, nožnice, slamka, lepiaca páska, pastelky, špagát, 2 korálky

Postup: Na papier nakreslíme akrobata s rukami nad hlavou. Po vymaľovaní a vystrihnutí mu za pomoci lepiacej pásky prilepíme na obe ruky kúsky (asi 3 cm) slamky. Na záver cez obe slamky plevlečieme povrázok zakončený korálkami (viď foto). Potom stačí už len stred špagáta zavesiť na nejaký klinček či háčik a pomalým poťahovaním korálok posúvať akrobata nahor.

 

 

—————

Späť